Back to Top
 

Morsko prase

g morsko praseMorsko prase je idealan kućni ljubimac za decu. Znatiželjan je, druželjubiv i komunikativan. Iako na prvi pogled plašljiv, kada se nađe na vašim grudima njegovoj sreći nema kraja.

Iskustva naših prijatelja kažu, da je morsko prase kompetentno za deklarisanje svežine povrća pri kupovini. Stavite morsko prase u rukav ili u jaknu, stanite pored tezge sa povrćem i ako prase proviri znači da je roba sveža i da je slobodno možete kupiti.

Pored čula mirisa izoštreno im je i čulo sluha, tako da će Vas on prvi čuti, i alarmirati ukućanima da ste nadomak stana.

Smeštaj

g kavez glodariiKavez dimenzije min. 120x60x50, pojilica, činija za hranu, jaslice za seno.

Kavez obložiti piljevinom i slikonskim posipom za glodare.( piljevinu menjati 2-3 puta nedeljno)

Ishrana

g morsko prase hranaZa ishranu morskog praseta obavezno je seno i mešavina semenja za morsko prase(žitarice, sušeno voće i povrće). Naša preporuka Prestige program: Cavia crispy, Cavia complete.

Dodatak ishrani - Poslastice

g kunici poslasticeKao dodatak ishrane svakako može poslužiti sveže voće i povrće: peršun, spanać, maslačak, salata, jabuka…

Izbegavati sveže listove kupusa koji su teški za varenje. Poslastice im davati povremeno i kao nagradu, a naša preporuka je: Prestige 2 stix fruit i vegetables, Trixie bombone sa jogurtom, mlekom i medom…

Preparati

g kunici preparatiZamorci ne mogu sintetizovati vitamin C, pa je neophodno dodavati ga pored redovne ishrane.

Naša preporuka je VERSELE LAGA program:

Vitamin C, Opti-vit i Trixie Multi Vit. Ako primetite da se Vaš ljubimac često češka ona je neophodno tretirati ga preparatima protiv buva i vaši. 

Nega

g kunici negaDugodlako morsko prase treba redovno češljati, a nokte redovno seći. Naša preporuka: Trixie četka za glodare i makazice za nokte.

Igračke i glodalice

g kunici igrackeZa zdrave zube morskog praseta koristite drvene igračke i kamen za glodanje od mineralnih soli.

Glodanjem prirodnog materijala, morsko prase čisti i prirodno skraćuje zube tj. zubi moraju ostati optimalne veličine.